Over

Mijn naam is Veronique van Dam, het gezicht achter Velans.

Het kind staat voor mij centraal door mijn achtergrond als orthopedagoog. Deze kennis pas ik al jaren toe bij het doen van onderzoek en het geven van behandeling aan kinderen met leer- en gedragsproblemen.

Wat ik hierbij ben gaan merken is dat er vanuit allerlei kanten (thuis, school, het kind zelf) meer druk op kinderen is ontstaan. Een kind komt al vroeg in een (bedoeld of onbedoeld) keurslijf waardoor het kind met prestatiedrang te maken kan hebben.
Wat ik graag wil bereiken is dat kinderen zich goed voelen, zichzelf kunnen zijn en gezond zijn. Zowel fysiek als mentaal. Dit wil ik doen in interactie met ouders en leerkrachten, omdat zij hierin een belangrijke rol kunnen vervullen.

Een opleiding tot kinderyogadocent sloot hierbij aan. Tijdens mijn lessen zoek en werk ik naar wat elk kind en zijn/haar omgeving nodig hebben om te groeien. Door terug te gaan naar de basis zal het kind zich gaan ontwikkelen. Kinderen ontdekken hun krachten en weten wanneer zij deze kunnen gebruiken.

Inmiddels heb ik ook de mogelijkheid gekregen om ouders, opa’s, oma’s, leerkrachten en andere volwassenen de fijne voordelen van yoga te kunnen laten ervaren tijdens yogalessen voor volwassenen.

Zelf doe ik aan yoga omdat het rust brengt. Ik heb ervaren dat dit niet na één les ontstaat. In het begin had ik geen idee wat yoga zou doen naast dat het een bewegingsvorm is. Echter, hoe vaker ik het deed en hoe meer ik er over las, des te meer ik ging begrijpen hoe het werkt op en in het lichaam. Na een yogales ontstaat er nieuwe energie en een leeg hoofd bij mij. Yoga zorgt ervoor dat ik weet wat ik nodig heb. Hierdoor word ik sterker, zowel fysiek als mentaal. Ik ben er van overtuigd dat dit voor anderen net zo werkt en ik vind het mooi dit aan iemand te kunnen meegeven.

Geregistreerd bij: