Over mij

Over mij

 

Ik ben Veronique van Dam, het gezicht achter Velans.
Tijdens mijn werk als orthopedagoog en vertrouwenspersoon ben ik gaan merken dat er steeds meer mentale druk en stress bij zowel kinderen als volwassenen is ontstaan. Waarbij de bron bij ieder persoon anders kan zijn. Dit zag ik ook bij collega’s en zelf heb ik ervaren hoe het is om met een eetstoornis binnen een bedrijf werkzaam te zijn en met angstklachten een eigen bedrijf te runnen.

Gelukkig weet ik inmiddels ook welke factoren kunnen voorkomen dat een persoon mentaal uitgeput raakt of wat kan helpen om er bovenop te komen. Zorgen voor jezelf. Je eigen gezondheid en geluk zijn immers de basis van je leven. Wat ik graag wil bereiken is dat mensen zich goed voelen, zichzelf kunnen zijn en gezond zijn. Fysiek en mentaal. Door terug te gaan naar de basis, rust en adem, kun je weer merken wat je nodig hebt en waar je heen wil.

Zelf doe ik aan yoga omdat het rust brengt. Ik heb ervaren dat dit niet na één les ontstaat. Echter, hoe vaker ik het deed en hoe meer ik erover las, des te meer ik ging begrijpen hoe het werkt op en in het lichaam. Na een yogales ontstaat er nieuwe energie en een leeg hoofd bij mij. Hierdoor word ik
sterker, zowel fysiek als mentaal. Ik ben er van overtuigd dat dit voor anderen ook werkt en ik vind het mooi dit aan iemand te kunnen meegeven. Daarom geef ik als spreker lezingen en workshops om te inspireren, leren en laten ervaren wat yoga en mindfulness voor ieders mentale gezondheid kan betekenen.

Naast yoga houd ik van reizen, wandelen, natuur, psychologie, gezelligheid en sushi.

Hartelijke groet,
Veronique van Dam