Yoga oefeningen

Last van jouw rug?

Vandaag kwamen er in mijn yogales twee mensen naar mij toe met de mededeling: ”ik heb last van mijn rug, dus als je mij raar ziet doen, weet je dat.”

En naast deze mensen, zijn er meerdere mensen waarbij hun rug een zwakke plek is, wellicht bij jou ook. En toch komen ze naar de les, gaan niet stilzitten. Is dat verstandig? Jazeker! Ook met een zere rug kun je nog veel yogahoudingen meedoen.

Het belangrijkste, doe wat goed voelt! Lukt het niet, blijf lekker zitten of liggen. Dat is mijn motto. Het moet leuk blijven. Dus zelfs als je denkt, ik heb hier gewoon geen zin in, blijf lekker kijken, geen punt bij mij:)

Mocht je ook last van je rug hebben, probeer dan onderstaande oefening eens een paar keer uit:

– Eerst maak je een bolle rug, waarbij je je kin intrekt.
– Daarna beweeg je langzaam naar een holle rug, waarbij je naar voren of omhoog kijkt.

Hoe voelt dat?